Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona przekąska dzieci ;)
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2410
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1221
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2298
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2410
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1221
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2298
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na jak najcieńsze plastry, najlepiej robi się obieraczką do warzyw. Zalać zimną wodą i tak kilka razy żeby wypłukać nadmiar skrobi.
Plastry ziemniaków wykładamy na chwilę na durszlak aby odsączyć nadmiar wody, następnie układamy na ściereczce kuchennej plaster po plasterku można przykryć kolejną ściereczką i pozostawiamy na około 15min. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe chipsy wyjąć łyżką cedzakową i chwilkę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na koniec posypać ulubionymi przyprawami i można zajadać się domowymi chipsami :)