Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna domowa przekąska z ziemniaków. Chipsy są chrupiące i co najważniejsze, wykonane bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki obieram, myję i tnę w plastry o grubości około 3 mm.
Plastry ziemniaków wrzucam do gotującej się wody na około 2 minuty. Odsączam i osuszam.
Suche plastry wrzucam do gorącego oleju. Smażę kilka minut i wyciągam na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Chwilę studzę i ponownie smażę w gorącym tłuszczu. Usmażone chipsy przyprawiam solą i wybraną przyprawą np. słodką papryką.