Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna domowa przekąska z ziemniaków. Chipsy są chrupiące i co najważniejsze, wykonane bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 125
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2208
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4084
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 60
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1438
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 125
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2208
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4084
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 60
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1438
Składniki
Ziemniaki obieram, myję i tnę w plastry o grubości około 3 mm.
Plastry ziemniaków wrzucam do gotującej się wody na około 2 minuty. Odsączam i osuszam.
Suche plastry wrzucam do gorącego oleju. Smażę kilka minut i wyciągam na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Chwilę studzę i ponownie smażę w gorącym tłuszczu. Usmażone chipsy przyprawiam solą i wybraną przyprawą np. słodką papryką.