Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna domowa przekąska z ziemniaków. Chipsy są chrupiące i co najważniejsze, wykonane bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 82
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16429
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 82
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16429
Składniki
Ziemniaki obieram, myję i tnę w plastry o grubości około 3 mm.
Plastry ziemniaków wrzucam do gotującej się wody na około 2 minuty. Odsączam i osuszam.
Suche plastry wrzucam do gorącego oleju. Smażę kilka minut i wyciągam na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Chwilę studzę i ponownie smażę w gorącym tłuszczu. Usmażone chipsy przyprawiam solą i wybraną przyprawą np. słodką papryką.