Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna domowa przekąska z ziemniaków. Chipsy są chrupiące i co najważniejsze, wykonane bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 392
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2529
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 392
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2529
Składniki
Ziemniaki obieram, myję i tnę w plastry o grubości około 3 mm.
Plastry ziemniaków wrzucam do gotującej się wody na około 2 minuty. Odsączam i osuszam.
Suche plastry wrzucam do gorącego oleju. Smażę kilka minut i wyciągam na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Chwilę studzę i ponownie smażę w gorącym tłuszczu. Usmażone chipsy przyprawiam solą i wybraną przyprawą np. słodką papryką.