Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna domowa przekąska z ziemniaków. Chipsy są chrupiące i co najważniejsze, wykonane bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2180
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2180
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Ziemniaki obieram, myję i tnę w plastry o grubości około 3 mm.
Plastry ziemniaków wrzucam do gotującej się wody na około 2 minuty. Odsączam i osuszam.
Suche plastry wrzucam do gorącego oleju. Smażę kilka minut i wyciągam na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Chwilę studzę i ponownie smażę w gorącym tłuszczu. Usmażone chipsy przyprawiam solą i wybraną przyprawą np. słodką papryką.