Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chipsy, więc możesz zrobić je tak, jak lubisz. Lżejsze, bez konserwantów i doprawione według własnego gustu: z solą, papryką, przyprawą do ziemniaków.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7263
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2720
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20244
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 590
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7263
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2720
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20244
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 590
Składniki
Ziemniaki, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Używam do tego szatkownica.
Rozgrzewamy olej w garnku. I wrzucamy pojedynczo plasterki ziemniaków. Najlepiej jest smażyć małymi partiami. Szybciej i równo się smażą. W czasie smażenia przemieszać je, odwracając na drugą stronę. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, albo jak ktoś lubi bezpośrednio na talerz. Doprawić ulubioną przyprawą. Gotowe.