Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chipsy, więc możesz zrobić je tak, jak lubisz. Lżejsze, bez konserwantów i doprawione według własnego gustu: z solą, papryką, przyprawą do ziemniaków.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9970
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8993
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9970
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8993
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Ziemniaki, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Używam do tego szatkownica.
Rozgrzewamy olej w garnku. I wrzucamy pojedynczo plasterki ziemniaków. Najlepiej jest smażyć małymi partiami. Szybciej i równo się smażą. W czasie smażenia przemieszać je, odwracając na drugą stronę. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, albo jak ktoś lubi bezpośrednio na talerz. Doprawić ulubioną przyprawą. Gotowe.