Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chipsy, więc możesz zrobić je tak, jak lubisz. Lżejsze, bez konserwantów i doprawione według własnego gustu: z solą, papryką, przyprawą do ziemniaków.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 135
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2224
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4146
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 70
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1449
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 135
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2224
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4146
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 70
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1449
Składniki
Ziemniaki, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Używam do tego szatkownica.
Rozgrzewamy olej w garnku. I wrzucamy pojedynczo plasterki ziemniaków. Najlepiej jest smażyć małymi partiami. Szybciej i równo się smażą. W czasie smażenia przemieszać je, odwracając na drugą stronę. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, albo jak ktoś lubi bezpośrednio na talerz. Doprawić ulubioną przyprawą. Gotowe.