Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chipsy, więc możesz zrobić je tak, jak lubisz. Lżejsze, bez konserwantów i doprawione według własnego gustu: z solą, papryką, przyprawą do ziemniaków.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10686
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 186
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 757
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10686
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 186
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 757
Składniki
Ziemniaki, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Używam do tego szatkownica.
Rozgrzewamy olej w garnku. I wrzucamy pojedynczo plasterki ziemniaków. Najlepiej jest smażyć małymi partiami. Szybciej i równo się smażą. W czasie smażenia przemieszać je, odwracając na drugą stronę. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, albo jak ktoś lubi bezpośrednio na talerz. Doprawić ulubioną przyprawą. Gotowe.