Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz chipsy, więc możesz zrobić je tak, jak lubisz. Lżejsze, bez konserwantów i doprawione według własnego gustu: z solą, papryką, przyprawą do ziemniaków.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 394
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1001
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 394
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1001
Składniki
Ziemniaki, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Używam do tego szatkownica.
Rozgrzewamy olej w garnku. I wrzucamy pojedynczo plasterki ziemniaków. Najlepiej jest smażyć małymi partiami. Szybciej i równo się smażą. W czasie smażenia przemieszać je, odwracając na drugą stronę. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, albo jak ktoś lubi bezpośrednio na talerz. Doprawić ulubioną przyprawą. Gotowe.