Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubionymi dodatkami, jak np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną. Smaczne na ciepło, jak i na zimno. Będą doskonałą przekąską do pracy lub szkoły.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, oraz cukier. Wszystko wymieszać a następnie dodać żółtka jajek, olej oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem. Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec w gofrownicy do rumianego koloru i chrupkości. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.