Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubionymi dodatkami, jak np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną. Smaczne na ciepło, jak i na zimno. Będą doskonałą przekąską do pracy lub szkoły.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3542
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422623
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2421
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3542
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422623
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2421
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, oraz cukier. Wszystko wymieszać a następnie dodać żółtka jajek, olej oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem. Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec w gofrownicy do rumianego koloru i chrupkości. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.