Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubionymi dodatkami, jak np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną. Smaczne na ciepło, jak i na zimno. Będą doskonałą przekąską do pracy lub szkoły.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181940
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 179
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181940
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, oraz cukier. Wszystko wymieszać a następnie dodać żółtka jajek, olej oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem. Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec w gofrownicy do rumianego koloru i chrupkości. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.