Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże, smażone mięsko wieprzowe, choć może też być drobiowe. Suróweczki, świeże warzywa.
Pomidory pokroić na kawałki. Ogórka obrać, pokroić w plasterki, posolić, odstawić na chwilę. Gdy ogórek puści wodę, należy ją odcisnąć, ogórka dodać do pomidorów, wymieszać. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć gotującą wodą. Liście sałaty umyć pod zimną, bieżącą wodą.
Hamburgery: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu. Przestudzić, wymieszać z mięsem mielonym, doprawić solą i pieprzem. Dodać żółtko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z mięsa uformować okrągłe kotleciki, smażyć je na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.
W czasie smażenia hamburgerów przygotowujemy bułeczki. Należy je przekroić i podgrzać np. w piekarniku. Następnie bułki smarujemy musztardą, nakładamy zieloną sałatę. Jeżeli mięso jest już gotowe, do każdej bułki wkładamy jednego kotlecika. Całość uzupełniamy warzywami, surówką do hamburgerów, sosami, ketchupem. Nakładamy czapeczkę, czyli górę bułeczki.
Smacznego.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 12 hamburgerów
Prosty i klasyczny przepis na smaczne burgery z wołowiny.
Odsłon: 3777
Przepis na hamburgery - 6 szt. z frytkami i surówką z sałaty ze śmietaną
Odsłon: 2122
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2392
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 523
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2392
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 523
Składniki
Pomidory pokroić na kawałki. Ogórka obrać, pokroić w plasterki, posolić, odstawić na chwilę. Gdy ogórek puści wodę, należy ją odcisnąć, ogórka dodać do pomidorów, wymieszać. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć gotującą wodą. Liście sałaty umyć pod zimną, bieżącą wodą. Hamburgery: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu. Przestudzić, wymieszać z mięsem mielonym, doprawić solą i pieprzem. Dodać żółtko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z mięsa uformować okrągłe kotleciki, smażyć je na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.
W czasie smażenia hamburgerów przygotowujemy bułeczki. Należy je przekroić i podgrzać np. w piekarniku. Następnie bułki smarujemy musztardą, nakładamy zieloną sałatę. Jeżeli mięso jest już gotowe, do każdej bułki wkładamy jednego kotlecika. Całość uzupełniamy warzywami, surówką do hamburgerów, sosami, ketchupem. Nakładamy czapeczkę, czyli górę bułeczki.
Smacznego.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 12 hamburgerów
Przepisy Przekąski
Przekąski
Warzywno - grzybowe pierożki
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Przekąski
Smażona przekąska ziemniaczana
Przekąski
Przekąska na każdą okazję
Warzywno - grzybowe pierożki
Moje pierogi warzywno - grzybowe, postanowiłam przygotować dla moich przyjaci...
Odsłon: 20
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Lekka i bardzo wiosenna przekąska. Przepis na szparagi w cieście francuskim z...
Odsłon: 86