Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe zapiekanki

Domowe zapiekanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 369

Dodano:

Odsłon: 4861

Fast food w zdrowszym wydaniu.

Składniki

  • 2 bułki typu paluch
  • 300 -400g pieczarek
  • cienka kiełbasa
  • ser żółty
  • przyprawy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i dusimy na patelni. Kiełbasę kroimy a ser żółty ścieramy na tarce.
    Przecinamy bułki wzdłuż i lekko smarujemy je ketchupem. Kładziemy pokrojoną kiełbaskę, podduszone pieczarki a następnie całość posypujemy startym serem. Wierzch możemy posypać przyprawami (sól, pieprz, oregano).
    Zapiekanki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy je przez ok.15minut w temperaturze ok.180*C.
    Polewamy je ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia 2018 Klasyka, robi się takie od wielu lat :)
Niezapomniany smak i wiadomo, co jemy, pycha :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń