Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny przepis „zrób to sam w domu”, bo to co domowe, jest smaczne, zdrowe i daje satysfakcję. Po domowej kostce rosołowej, przepisie na jajko na miękko, domowej musztardzie i własnoręcznie przygotowanym sosie słodko-kwaśnym, czas na przepis na domowe frytki. Przepadam za frytkami, im coś nam bardziej smakuje, tym bardziej jest niezdrowe. Jak połączyć ogień z wodą? Zdrowe i pyszne frytki istnieją, i są całkiem łatwe do samodzielnego przyrządzenia. Przepis na nie jest prosty, jak… frytka. Zatem, do dzieła!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321477
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 205
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 108
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321477
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 205
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 108
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 82
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Ziemniaki pokroić w równe słupki, osuszyć papierowym ręcznikiem i wrzucić do miski.
Do miski dodać pozostałe składniki (oregano, oliwa, sól, pieprz), i dokładnie wymieszać frytki, tak aby były obtoczone w oliwie.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć frytki.
Piec w 220 stopniach przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.