Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny przepis „zrób to sam w domu”, bo to co domowe, jest smaczne, zdrowe i daje satysfakcję. Po domowej kostce rosołowej, przepisie na jajko na miękko, domowej musztardzie i własnoręcznie przygotowanym sosie słodko-kwaśnym, czas na przepis na domowe frytki. Przepadam za frytkami, im coś nam bardziej smakuje, tym bardziej jest niezdrowe. Jak połączyć ogień z wodą? Zdrowe i pyszne frytki istnieją, i są całkiem łatwe do samodzielnego przyrządzenia. Przepis na nie jest prosty, jak… frytka. Zatem, do dzieła!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 19
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 476
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 960
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 233
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 19
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 476
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 960
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 233
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Ziemniaki pokroić w równe słupki, osuszyć papierowym ręcznikiem i wrzucić do miski.
Do miski dodać pozostałe składniki (oregano, oliwa, sól, pieprz), i dokładnie wymieszać frytki, tak aby były obtoczone w oliwie.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć frytki.
Piec w 220 stopniach przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.