Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny przepis „zrób to sam w domu”, bo to co domowe, jest smaczne, zdrowe i daje satysfakcję. Po domowej kostce rosołowej, przepisie na jajko na miękko, domowej musztardzie i własnoręcznie przygotowanym sosie słodko-kwaśnym, czas na przepis na domowe frytki. Przepadam za frytkami, im coś nam bardziej smakuje, tym bardziej jest niezdrowe. Jak połączyć ogień z wodą? Zdrowe i pyszne frytki istnieją, i są całkiem łatwe do samodzielnego przyrządzenia. Przepis na nie jest prosty, jak… frytka. Zatem, do dzieła!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 616
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 616
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Ziemniaki pokroić w równe słupki, osuszyć papierowym ręcznikiem i wrzucić do miski.
Do miski dodać pozostałe składniki (oregano, oliwa, sól, pieprz), i dokładnie wymieszać frytki, tak aby były obtoczone w oliwie.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć frytki.
Piec w 220 stopniach przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.