Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowy pasztet

Przepis dnia 2010-05-11
Domowy pasztet

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13888

Dodano:

Odsłon: 58621

Pasztet przygotowałam na podstawie przepisu z kuchni polskiej.Zmieniłam go troszkę.Do pasztetu dodałam mięso wieprzowe i drobiowe.Bardzo smaczny.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Domowy pasztet

Przygotowanie

  1. mięso i boczek ugotować razem z jarzynami

  2. na patelni rozgrzac olej i podsmazyć cebulę,dodac wątróbkę i smażyc wszystko jeszcze 5 minut,odstawić

  3. mięso,boczek,wątróbkę z cebulę,jarzyny zemleć 2 razy,namoczyc bułkę,odsączyc i równiez zemleć

  4. dodać jajka i przyprawy,wszystko dokładnie wymieszać

  5. tak przygotowaną masę włożyć do blaszki (keksówki)wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułk ą

  6. piec 70 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 09 maja 2010 Jak zwykle- prosto do ulubionych.
Jutro próba generalna. Pozdrawiam :-)

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 09 maja 2010 Hmm, mój Syn-mięsożerca będzie zachwycony. :) Dziękuję za przepis.

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń