Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię od czasu do czasu poeksperymentować w kuchni i stworzyć coś innego. Usmażony serek dzielę na kilka części i do każdego dodaję inne dodatki jak paprykę, czosnek, kminek itp.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35961
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 274
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 326
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35961
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 274
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 326
Składniki
Ser przełożyć do plastikowej miski, pokruszyć go dokładnie, posypać solą i sodą. Wymieszać drewnianą łyżką. Miskę nakryć ściereczką i odstawić na dwa dni by ser "dojrzał". Na powierzchni pojawi się warstwa jakby delikatnej pleśni. I o to nam, chodzi. Na patelni roztopić masło i przełożyć ser. Zmniejszyć ogień i smażyć ser około 40 minut cały czas mieszając aż masa zacznie przypominać serek topiony. Można go podzielić na trzy części dodać do niego nasze ulubione przyprawy np. paprykę, czosnek, kminek, pieprz czy chrzan. Ilość i rodzaj dodatków zależy od naszych upodobań smakowych. Przelać do mniejszych naczyń i odstawić do lodówki by serek stężał. Można też smażyć tak samo świeży ser, nie dodając sody ale zajmie nam to o wiele więcej czasu.