Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię od czasu do czasu poeksperymentować w kuchni i stworzyć coś innego. Usmażony serek dzielę na kilka części i do każdego dodaję inne dodatki jak paprykę, czosnek, kminek itp.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1012
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5588
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17959
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1012
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5588
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17959
Składniki
Ser przełożyć do plastikowej miski, pokruszyć go dokładnie, posypać solą i sodą. Wymieszać drewnianą łyżką. Miskę nakryć ściereczką i odstawić na dwa dni by ser "dojrzał". Na powierzchni pojawi się warstwa jakby delikatnej pleśni. I o to nam, chodzi. Na patelni roztopić masło i przełożyć ser. Zmniejszyć ogień i smażyć ser około 40 minut cały czas mieszając aż masa zacznie przypominać serek topiony. Można go podzielić na trzy części dodać do niego nasze ulubione przyprawy np. paprykę, czosnek, kminek, pieprz czy chrzan. Ilość i rodzaj dodatków zależy od naszych upodobań smakowych. Przelać do mniejszych naczyń i odstawić do lodówki by serek stężał. Można też smażyć tak samo świeży ser, nie dodając sody ale zajmie nam to o wiele więcej czasu.