Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita ryba z dodatkiem warzyw, to alternatywa dla osób nielubiących karpia. Na każdą okazję
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1423
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1423
Składniki
Filety opłukać odsączyć na papierowym ręczniku ,podzielić na porcję, lekko posolić i odstawić na 15 minut. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Marchewkę, pietruszkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w krążki, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć por oraz cebulę. Marchewkę i pietruszkę poddusić na oleju, a małym ogniu.
Po 20 minutach dodać przecier pomidorowy, por, cebulę, natkę pietruszki, doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Rybę włożyć np. na głęboki talerz ,półmisek, przykryć gorącymi warzywami.