Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki smaczne i z dużą ilością kolagenu. Bez dodatku żelatyny. Dzięki długiemu i powolnemu gotowaniu po wystygnięciu wywar zastyga i otrzymujemy pyszną przekąskę.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 32
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 32
Składniki
Mięso należy oczyścić i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować na bardzo wolnym ogniu rzez ok 3 godziny. Po tym czasie dodać warzywa i gotować jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić przez gazę. Mięso oddzielić od kości, rozdrobnić. Na dno miseczki wykładamy groszek i marchewkę, a następnie zalewamy wywarem. Gdy całość wystygnie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.