Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki smaczne i z dużą ilością kolagenu. Bez dodatku żelatyny. Dzięki długiemu i powolnemu gotowaniu po wystygnięciu wywar zastyga i otrzymujemy pyszną przekąskę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1285
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12443
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3350
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1285
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12443
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3350
Składniki
Mięso należy oczyścić i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować na bardzo wolnym ogniu rzez ok 3 godziny. Po tym czasie dodać warzywa i gotować jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić przez gazę. Mięso oddzielić od kości, rozdrobnić. Na dno miseczki wykładamy groszek i marchewkę, a następnie zalewamy wywarem. Gdy całość wystygnie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.