Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy się rozkręca, warto mieć więc sprawdzone przepisy, by zaskoczyć czymś nowym.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 74
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 74
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i wlewamy 2 łyżki soku z ananasa. Mieszamy, aby mięso pokryło się przyprawą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, a plastry ananasa przekrawamy na ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na przemian cukinię, ananasa i kurczaka (kolejność dowolna), gotowe szaszłyki układamy na tacce do grilla i grillujemy 25-30 minut.