Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na rodzinny piknik pod chmurką.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Kapustę drobno kroję. Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę oraz paprykę obieram i kroję w kostkę. Kapustę razem z pieczarkami, papryką i cebulą podsmażam około 15 minut na oliwie. Co jakiś czas podlewam warzywa odrobiną wody i mieszam. Dodaję kminek oraz sól i pieprz do smaku. Duszę jeszcze przez 5 minut.
W mleku rozpuszczam drożdże razem z cukrem oraz łyżeczką mąki. Odstawiam na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozczyn, jajko, sól oraz rozpuszczoną margarynę. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
Ciasto wykładam na stolnicę i lekko rozwałkowuję. Kroję na kawałki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu. Brzegi ciasta zlepiam formując kulę.
Bułeczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję siemieniem lnianym. Piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni.