Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż wszystkie! Drożdżowe pierożki idealnie smakują w połączeniu z czerwonym barszczem.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 246
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 878
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7169
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8724
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 246
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 878
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7169
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8724
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz przez noc. Gotuj do miękkości. Masło podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż się rozpuści. Wystudź. Do mleka dodaj łyżkę cukru. Podgrzej, rozpuść w nim drożdże. Dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. Dodaj resztę mąki, cukru, szczyptę soli, śmietanę, jaja i rozpuszczone masło. Zagnieć ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż ciasto podwoi swoją objętość. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na tłuszczu. Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smaż do czasu aż kiełbasa się zrumieni. Dodaj śliwki i grzyby, podlej wodą. Posól i popieprz do smaku. Dodaj jałowiec. Duś do czasu aż smaki się przegryzą. Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka. Wyłóż na nie po łyżce farszu. Brzegi ciasta posmaruj białkiem. Zlep pierożki. Piecz w 180 stopniach C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 10 minut.