Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż wszystkie! Drożdżowe pierożki idealnie smakują w połączeniu z czerwonym barszczem.
Niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia, a także pyszne i eleganckie, takie są...
Odsłon: 17232
Przepis dnia
Pyszne japońskie pierożki z wieprzowiną, kapustą pekińską, czosnkiem, imbirem...
Odsłon: 12620
Przepis na domowe śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą to pyszna a...
Odsłon: 14
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 379
Przepis na domowe śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą to pyszna a...
Odsłon: 14
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 379
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz przez noc. Gotuj do miękkości. Masło podgrzewaj na małym ogniu do czasu aż się rozpuści. Wystudź. Do mleka dodaj łyżkę cukru. Podgrzej, rozpuść w nim drożdże. Dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. Dodaj resztę mąki, cukru, szczyptę soli, śmietanę, jaja i rozpuszczone masło. Zagnieć ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż ciasto podwoi swoją objętość. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na tłuszczu. Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smaż do czasu aż kiełbasa się zrumieni. Dodaj śliwki i grzyby, podlej wodą. Posól i popieprz do smaku. Dodaj jałowiec. Duś do czasu aż smaki się przegryzą. Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka. Wyłóż na nie po łyżce farszu. Brzegi ciasta posmaruj białkiem. Zlep pierożki. Piecz w 180 stopniach C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 10 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą
Przekąski
Domowe nachos
Przekąski
Śledź na słodko
Przekąski
Pizza na cienkim cieście
Śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą
Przepis na domowe śledzie w oleju z suszonymi pomidorami i cebulą to pyszna a...
Odsłon: 14
Domowe nachos
Nachosy to popularna na całym świecie przekąska wywodząca się z Meksyku. To m...
Odsłon: 161