Do góry

Przekąski Przepis na:

Drożdżowe racuszki z selerem i rzodkiewką.

Drożdżowe racuszki z selerem i rzodkiewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18084

Dodano:

Odsłon: 306

Racuszki wyszły delikatne i chrupiące,bardzo smaczne,polecam:)

Składniki

  • mleko 1 szkl
  • mąka 5 kopiatych łyżek
  • jajko 1 szt
  • seler korzeniowy 1/2
  • rzodkiewka 6 szt
  • koperek kilka gałązek
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz szczypta
  • masło klarowane
  • drożdże około 1 łyżeczki( ułamany koniec z kostki)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe racuszki z selerem i rzodkiewką.

Przygotowanie

  1. Mąkę,jajko,sól,drożdże i pieprz dać do mleka i zmiksować na gładką masę.
    Seler zetrzeć na grubych oczkach tarki,rzodkiewkę pokroić ,koperek posiekać.
    Dodać do masy i wymieszać.
    Kłaść łyżką na rozgrzane masło i smażyć z dwóch stron.
    Odsączyć na ręczniku papierowym.
    Można podawać ze śmietaną lub sosem czosnkowym.
    Z tej porcji wyszło mi 12 średnich placuszków.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń