Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia, a przy tym bardzo smaczne. Doskonałe jako przekąska.
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2444
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 638
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6394
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2444
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 638
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6394
Składniki
Do ciepłego mleka wsypujemy drożdże, dokładnie je mieszamy, aby się rozpuściły. Do dużej miski wsypujemy mąkę i szczyptę soli, wlewamy oliwę oraz rozczyn drożdżowy. Zarabiamy z tych składników gładkie ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość).
Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy. Powstałe placki smarujemy przecierem pomidorowym. Na połowie posmarowanego placka układamy ser, szynkę oraz posypujemy pieprzem, bazylią, oregano oraz czosnkiem granulowanym. Placek składamy na pół i tniemy go na paski o szerokości ok. 2-2,5 cm. Każdy pasek skręcamy w świderek.
Zawijańce układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20-25 minut, aby się zarumieniły.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12587
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6167