Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne z cyklu "Wrzuć co masz do miski, a coś wyjdzie."
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżka mąki, łyżką cukru i 2 łyżkami ciepłego mleka. Rozczyn zmieszać z mąką, łyżeczką soli, słonecznikiem, posiekanymi orzeszkami, 1 jajkiem, żółtkami. Powoli dodawać ciepłe mleko, aż ciasto zacznie oddstawać od miski. Roztopić tluszcz i połączyć z ciastem, aż całkowicie wchłonie go ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Pieczarki i cebulkę posiekać i podsmażyć. Wystudzić i dodać starty ser i pozostałe białka. Oczywiście doprawić solą i pieprzem. Ja do farszu dodałam jeszcze pokrojone pieczone mięso z poprzedniego obiadu, czyli jednym słowem "wrzucajta co chceta" :)
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formujemy wałeczki ciasta jak na kopytka i zawijamy w precelki, na wierzch dajemy farsz. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i pieczemy na złoty kolor.