Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe drożdżówki z jabłkami smakują rewelacyjnie. Ciasto jest miękkie, puszyste i po brzegi wypełnione nadzieniem. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Nadzienie: • Jabłka kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, dodajemy wode, cynamon, syrop daktylowy lub cukier • Gotujemy mieszając na średniej mocy przez 10-15 minut(bez przykrycia)
Ciasto: • Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie robota planetarnego i wyrabiamy za pomocą mieszadła typu hak około 15 minut na niskich obrotach • Ciasto można również wyrabiać ręcznie do momentu aż przestanie kleić się do rąk • Ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia • Po tym czasie ciasto wyrabiamy jeszcze przez chwilę • Ciasto dzielimy na kilka porcji i każdą z nich wałkujemy na kształt prostokąta • Następnie wycinamy mniejsze prostokąty i nacinamy jak na zdjęciu • Na prostokąty nakładamy nadzienie i zawijamy • Przed pieczeniem można posmarować bułeczki roztrzepanym jajkiem żeby miały bardziej złocisty kolor • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 16-20 minut (bez termo obiegu, na środkowym poziomie piekarnika, kontrolujemy proces pieczenia)