Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi drożdżówek? Ja piekę je stosunkowo często, więc by się nie znudziły czasem kombinuję z nadzieniem ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2109
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2057
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2109
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2057
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, przygotować zaczyn i poczekać kilka minut. Następnie dodać resztę mąki, mleka, maślankę, jajo i stopione masło. Wyrobić ciasto. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gruszki obrać, skroić i z dodatkiem cukru podgrzewać z masłem na patelni, aż będą miękkie.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Każdą rozpłaszczyć, nałożyć na środek po łyżeczce masy krówkowej i gruszek. Zwinąć, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać obficie kruszonką.
Piec w nagrzanym do temp. 175 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Smacznego!