Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi drożdżówek? Ja piekę je stosunkowo często, więc by się nie znudziły czasem kombinuję z nadzieniem ;)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, przygotować zaczyn i poczekać kilka minut. Następnie dodać resztę mąki, mleka, maślankę, jajo i stopione masło. Wyrobić ciasto. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gruszki obrać, skroić i z dodatkiem cukru podgrzewać z masłem na patelni, aż będą miękkie.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Każdą rozpłaszczyć, nałożyć na środek po łyżeczce masy krówkowej i gruszek. Zwinąć, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać obficie kruszonką.
Piec w nagrzanym do temp. 175 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Smacznego!