Do góry

Przekąski Przepis na:

Duszona szynka z pieczarkami i cebulą.

Duszona szynka z pieczarkami i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18857

Dodano:

Odsłon: 763

Duszona szynka z pieczarkami i cebulą, może być podana z pieczywem jako zakąska lub jako dodatek do ugotowanych ziemniaków lub sparzonej kaszy.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszoną szynkę kroimy w kawałki 5x5 cm. Na patelni rozgrzewamy 1/4 kostki smalcu. Kawałki szynki doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się mięsa. Na smażące się kawałki mięsa kładziemy oczyszczone i wymyte kapelusze większych pieczarek i dusimy wszystko pod przykryciem na małym ogniu. W między czasie obieramy cebulę i kroimy ją w pół plastry.

  2. Gdy pieczarki i mięso będą miękkie dodajemy cebulę i dusimy dalej pod przykryciem. Dusimy do momentu zmiękczenia cebuli, na koniec jeszcze możemy w razie potrzeby doprawić do smaku. Uduszone kawałki mięsa z pieczarkami i cebulą możemy podać z pieczywem, ziemniakami lub kaszą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń