Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26212
Dodano: 18.08.2018
Odsłon: 1194
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wymyte, osuszoną szynkę kroimy w kawałki 5x5 cm. Na patelni rozgrzewamy 1/4 kostki smalcu. Kawałki szynki doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się mięsa. Na smażące się kawałki mięsa kładziemy oczyszczone i wymyte kapelusze większych pieczarek i dusimy wszystko pod przykryciem na małym ogniu. W między czasie obieramy cebulę i kroimy ją w pół plastry.
Gdy pieczarki i mięso będą miękkie dodajemy cebulę i dusimy dalej pod przykryciem. Dusimy do momentu zmiękczenia cebuli, na koniec jeszcze możemy w razie potrzeby doprawić do smaku. Uduszone kawałki mięsa z pieczarkami i cebulą możemy podać z pieczywem, ziemniakami lub kaszą.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

babcitereskiciasta 19 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna szynka.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 19 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Mniam, wygląda na bardzo pyszne danie ;-D0 Kto głosował? | Odpowiedz

rosynka 19 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Mniam - mniam.Fajny przepis0 Kto głosował? | Odpowiedz