szybkie danie na smaczną przekąskę.
Duszonka na mleku
Składniki
- Marchewka 75 dag
- Ziemniaki ½ kg
- Mleko 1 szklanka
- Boczek 15 dag
- Sól i cukier do smaku
Składniki
- Marchewka 75 dag
- Ziemniaki ½ kg
- Mleko 1 szklanka
- Boczek 15 dag
- Sól i cukier do smaku

Etapy przygotowania
Wykonanie: Marchewkę i ziemniaki obrać. Marchew pokroić w kostkę, zalać wrzącą osoloną wodą wymieszaną z mlekiem i dusić na wolnym ogniu. Boczek pokroić w kostkę i dodać do marchewki. Gdy marchewka jest na wpół miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i dusić dalej. Przyprawić do smaku gdy warzywa będą miękkie i podawać.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2126
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10210
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 982
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2126
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10210
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 982



Składniki
- Marchewka 75 dag
- Ziemniaki ½ kg
- Mleko 1 szklanka
- Boczek 15 dag
- Sól i cukier do smaku
Wykonanie: Marchewkę i ziemniaki obrać. Marchew pokroić w kostkę, zalać wrzącą osoloną wodą wymieszaną z mlekiem i dusić na wolnym ogniu. Boczek pokroić w kostkę i dodać do marchewki. Gdy marchewka jest na wpół miękka dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i dusić dalej. Przyprawić do smaku gdy warzywa będą miękkie i podawać.