Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12122
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12122
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Składniki
Dynię umyć ,pokroić w ćwiartki ,usunąć gniazda nasienne ,obrać. Miąższ pokroić w 2 cm paski. Gotować 5 min w osolonej wodzie. Odcedzić ,wystudzić. Sezam wsypać na suchą patelnię i uprażyć na średnim ogniu ,ostudzić. Jajka wymieszać z przyprawami ,zanurzać w nich dynię i panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym maśle po 5 min z każdej strony. Można udekorować sałatą i bazylią. Podawać z sosem słodko-kwaśnym.