Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336684
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4018
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423134
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336684
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4018
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423134
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Składniki
Dynię umyć ,pokroić w ćwiartki ,usunąć gniazda nasienne ,obrać. Miąższ pokroić w 2 cm paski. Gotować 5 min w osolonej wodzie. Odcedzić ,wystudzić. Sezam wsypać na suchą patelnię i uprażyć na średnim ogniu ,ostudzić. Jajka wymieszać z przyprawami ,zanurzać w nich dynię i panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym maśle po 5 min z każdej strony. Można udekorować sałatą i bazylią. Podawać z sosem słodko-kwaśnym.