Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2439
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2439
Składniki
Dynie umyć , odciąć wierzchy , usunąć pestki . Grzyby oczyścić , pokroić. Na patelni roztopić połowę masła , dodać grzyby , podsmażyć. W rondelku rozpuścić resztę masła , wymieszać z cukrem i solą , cynamonem , gałką muszkatołową i goździkami / wcześniej je zemleć/. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Dynie posmarować w środku masłem z przyprawami oraz syropem klonowym. Do każdej dyni włożyć porcję duszonych grzybów. Bekon pokroić w paski , wyłożyć na grzyby w dyniach. Dynie ustawić w żaroodpornym naczyniu. Cebulę obrać , pokroić w ćwiartki , zioła opłukać , oba składniki włożyć do naczynia z dyniami. Wlać gorącą wodę na wysokość 3 cm. Dynię dusić w piekarniku ok. 40 minut.