Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19180
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232058
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19180
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232058
Składniki
Dynie umyć , odciąć wierzchy , usunąć pestki . Grzyby oczyścić , pokroić. Na patelni roztopić połowę masła , dodać grzyby , podsmażyć. W rondelku rozpuścić resztę masła , wymieszać z cukrem i solą , cynamonem , gałką muszkatołową i goździkami / wcześniej je zemleć/. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Dynie posmarować w środku masłem z przyprawami oraz syropem klonowym. Do każdej dyni włożyć porcję duszonych grzybów. Bekon pokroić w paski , wyłożyć na grzyby w dyniach. Dynie ustawić w żaroodpornym naczyniu. Cebulę obrać , pokroić w ćwiartki , zioła opłukać , oba składniki włożyć do naczynia z dyniami. Wlać gorącą wodę na wysokość 3 cm. Dynię dusić w piekarniku ok. 40 minut.