Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezonowo.... znaczy pysznie
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Składniki
Dynię pokrojoną na kawałki wielkości średniego ziemniaka), paprykę wydrążoną i przekrojoną na pół (położyć skórą do góry) i nieobrany czosnek - wszystko ułożyć na blasze i wysmarować pędzelkiem oliwą, oprószyć solą i papryka. . Piec do zrumienienia ( ok.40 min, 180 st- papryka może się przyzelić)
Wszystkie składniki ( czosnek wycisnąć z łupiny a z papryk usunąć skórę ) zmiksować na gładko blenderem i doprawić do smaku. Zupę zagotować ewentualnie zagęszczając mąką rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody.
Tę sycącą zupkę można zajadać z pieczywem - najlepiej z grzankami czosnkowymi . Pycha , polecam i życzę smacznego dyniowego ...