Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezonowo.... znaczy pysznie
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Dynię pokrojoną na kawałki wielkości średniego ziemniaka), paprykę wydrążoną i przekrojoną na pół (położyć skórą do góry) i nieobrany czosnek - wszystko ułożyć na blasze i wysmarować pędzelkiem oliwą, oprószyć solą i papryka. . Piec do zrumienienia ( ok.40 min, 180 st- papryka może się przyzelić)
Wszystkie składniki ( czosnek wycisnąć z łupiny a z papryk usunąć skórę ) zmiksować na gładko blenderem i doprawić do smaku. Zupę zagotować ewentualnie zagęszczając mąką rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody.
Tę sycącą zupkę można zajadać z pieczywem - najlepiej z grzankami czosnkowymi . Pycha , polecam i życzę smacznego dyniowego ...