Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezonowo.... znaczy pysznie
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91018
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38150
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 279
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91018
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38150
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 279
Składniki
Dynię pokrojoną na kawałki wielkości średniego ziemniaka), paprykę wydrążoną i przekrojoną na pół (położyć skórą do góry) i nieobrany czosnek - wszystko ułożyć na blasze i wysmarować pędzelkiem oliwą, oprószyć solą i papryka. . Piec do zrumienienia ( ok.40 min, 180 st- papryka może się przyzelić)
Wszystkie składniki ( czosnek wycisnąć z łupiny a z papryk usunąć skórę ) zmiksować na gładko blenderem i doprawić do smaku. Zupę zagotować ewentualnie zagęszczając mąką rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody.
Tę sycącą zupkę można zajadać z pieczywem - najlepiej z grzankami czosnkowymi . Pycha , polecam i życzę smacznego dyniowego ...