Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezonowo.... znaczy pysznie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12976
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5903
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12976
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5903
Składniki
Dynię pokrojoną na kawałki wielkości średniego ziemniaka), paprykę wydrążoną i przekrojoną na pół (położyć skórą do góry) i nieobrany czosnek - wszystko ułożyć na blasze i wysmarować pędzelkiem oliwą, oprószyć solą i papryka. . Piec do zrumienienia ( ok.40 min, 180 st- papryka może się przyzelić)
Wszystkie składniki ( czosnek wycisnąć z łupiny a z papryk usunąć skórę ) zmiksować na gładko blenderem i doprawić do smaku. Zupę zagotować ewentualnie zagęszczając mąką rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody.
Tę sycącą zupkę można zajadać z pieczywem - najlepiej z grzankami czosnkowymi . Pycha , polecam i życzę smacznego dyniowego ...