Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie sylwestrowe przekąski doceni każdy organizator domowej imprezy. Przygotowania do przyjęcia gości dzięki umieszczeniu w menu takich ekspresowych dań są znacznie krótsze i mniej stresujące. Zobacz, jak przygotować błyskawiczną przekąskę z krakersami, która będzie idealna na sylwestra! Wykonanie jest banalnie proste i zajmie ci maksymalnie kwadrans.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Przygotowania rozpocznij od pokrojenia na cienkie plasterki wędzonej piersi z kurczaka oraz sera brie.
Na każdego krakersa połóż jeden plaster wędzonej piersi z kurczaka, a następnie plasterek sera brie.
Na serze umieść nieco konfitury żurawinowej (najlepiej nieprzetartej, gdzie widać kształt owoców), która nie tylko będzie wyglądać efektownie, ale doda też ciekawego smaku przekąsce.
Przekąski z krakersów warto jest przybrać świeżymi listkami bazylii, które pięknie dopełnią całości. Wielbiciele ziół mogą zjeść całość, jednak przekąska po zdjęciu z niej bazylii smakuje także wyśmienicie.
Przekąskę ułóż na półmisku lub talerzu. Możesz przygotować ją wcześniej i przez kilka godzin przechować w chłodnym miejscu lub lodówce. Warto jednak podkreślić, że przygotowanie przekąski tuż przed podaniem jest gwarancją chrupkości krakersów.