Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu placki z jabłkami:)
Patelnia naleśnikowa
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Składniki
Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju roślinnego.
Do miski dodaję przesianą mąkę, jajko, mleko, cukier waniliowy, cukier oraz sodę oczyszczoną i wszystko bardzo dokładnie mieszam.
Obieram jabłka i ścieram na tarce o małych oczkach bezpośrednio do wcześniej wymieszanej masy i całość jeszcze raz dokładnie mieszam.
Wykładam placki na patelnię i smażę na rozgrzanym oleju 2 minuty z jednej strony, a następnie placki przewracam i smażę kolejne 2 minuty z drugiej strony. Racuchy następnie odsączam na papierowym ręczniku, przekładam na talerz i posypuję cukrem pudrem. Smacznego!