Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna , aromatyczna na różne okazje.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 271
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18555
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 271
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18555
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 105
Składniki
Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, ser również zetrzeć. Jajka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać paprykę, ser , mąkę, koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut.
Wyjąć i zwinąć w roladę. Oliwki pokroić w drobną kostkę.. Wystudzone ciasto posmarować serkiem i posypać oliwkami.
Wzdłuż jednego boku ułożyć łososia i zwinąć w roladę.
Schłodzić w lodówce 1 godzinę , pokroić na porcje.