Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa dla fasolowych smakoszy wg przepisu mojej mamy :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2244
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2244
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Składniki
Fasolę namocz dzień wcześniej. Kiedy już się namoczy odlej wodę i zalej ją raz jeszcze, gotuj do miękkości, pod koniec soląc odrobinę.
Obierz i opłucz jarzyny i ugotuj na nich bulion, dodając kawałeczek boczku.
Pozostały boczek pokrój w kostkę i obsmaż na złoto na patelni. Ugotowany w rosołku boczek również pokrój w kostkę. Do ugotowanego rosołku dodaj miękką już fasolę, razem z wodą, w której się gotowała. Dodaj boczek i gotuj przez chwilę, dopraw pieprzem, ew. solą i dużą ilością majeranku. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Marzec 2010r.