Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa dla fasolowych smakoszy wg przepisu mojej mamy :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37684
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3663
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 28
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37684
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3663
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 28
Składniki
Fasolę namocz dzień wcześniej. Kiedy już się namoczy odlej wodę i zalej ją raz jeszcze, gotuj do miękkości, pod koniec soląc odrobinę.
Obierz i opłucz jarzyny i ugotuj na nich bulion, dodając kawałeczek boczku.
Pozostały boczek pokrój w kostkę i obsmaż na złoto na patelni. Ugotowany w rosołku boczek również pokrój w kostkę. Do ugotowanego rosołku dodaj miękką już fasolę, razem z wodą, w której się gotowała. Dodaj boczek i gotuj przez chwilę, dopraw pieprzem, ew. solą i dużą ilością majeranku. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Marzec 2010r.