Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie do tej papryki faszerowanej ze względu na składniki np.kuskus,miętę ma nieco śródziemnomorskie smaki,nam bardzo smakowała:)można podawać z dipem lub bez,dowolnie:)
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 988
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 349
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29363
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 988
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 349
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29363
Składniki
Przygotować dip.Ząbki czosnku obrać.Ogórek obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekać razem z czosnkiem.Jogurt wymieszać z połową czosnku,natką i ogórkiem.Przyprawić solą,pieprzem,trzymać w zimnym miejscu.
Bakłażan drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.Dodać resztę czosnku i posiekane chili.Wlać przygotowany bulion,zagotować.Zdjąć patelnię z ognia,wrzucić kuskus i odstawić na 20 minut.Dodać posiekaną miętę i masło.Farsz przyprawić.
Strąki papryki przekroić na połówki,oczyścić z gniazda nasiennego,skropić pozostałą oliwą.Napełnić przygotowanym farszem.Parmezan zetrzeć i posiekać wierzch papryki.Piec na grillu 8-10 minut.Podawać z dipem.