Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie do tej papryki faszerowanej ze względu na składniki np.kuskus,miętę ma nieco śródziemnomorskie smaki,nam bardzo smakowała:)można podawać z dipem lub bez,dowolnie:)
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 128
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 24
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 128
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 24
Składniki
Przygotować dip.Ząbki czosnku obrać.Ogórek obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekać razem z czosnkiem.Jogurt wymieszać z połową czosnku,natką i ogórkiem.Przyprawić solą,pieprzem,trzymać w zimnym miejscu.
Bakłażan drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.Dodać resztę czosnku i posiekane chili.Wlać przygotowany bulion,zagotować.Zdjąć patelnię z ognia,wrzucić kuskus i odstawić na 20 minut.Dodać posiekaną miętę i masło.Farsz przyprawić.
Strąki papryki przekroić na połówki,oczyścić z gniazda nasiennego,skropić pozostałą oliwą.Napełnić przygotowanym farszem.Parmezan zetrzeć i posiekać wierzch papryki.Piec na grillu 8-10 minut.Podawać z dipem.