Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie do tej papryki faszerowanej ze względu na składniki np.kuskus,miętę ma nieco śródziemnomorskie smaki,nam bardzo smakowała:)można podawać z dipem lub bez,dowolnie:)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Przygotować dip.Ząbki czosnku obrać.Ogórek obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekać razem z czosnkiem.Jogurt wymieszać z połową czosnku,natką i ogórkiem.Przyprawić solą,pieprzem,trzymać w zimnym miejscu.
Bakłażan drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.Dodać resztę czosnku i posiekane chili.Wlać przygotowany bulion,zagotować.Zdjąć patelnię z ognia,wrzucić kuskus i odstawić na 20 minut.Dodać posiekaną miętę i masło.Farsz przyprawić.
Strąki papryki przekroić na połówki,oczyścić z gniazda nasiennego,skropić pozostałą oliwą.Napełnić przygotowanym farszem.Parmezan zetrzeć i posiekać wierzch papryki.Piec na grillu 8-10 minut.Podawać z dipem.