Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Składniki
marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na patelnię, dodać mięso mielone, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Wszystko dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk.
Wierzch posypać starym żółtym serem lub położyć po plasterku sera topionego. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać 1/2 szklanki wody. Wstawić na 40-45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni.