Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Składniki
1Paprykę oczyść, zetnij im końce. Ryż wsyp na posolony wrzątek, odcedź po 7-8 minutach gotowania. Posiekaną cebulę podsmaż na 10 dag masła. Kiedy się lekko zrumieni, dodaj odcedzony ryż, startą marchewkę i drobno pokrojone pomidory. Przypraw solą, dosyp posiekaną natkę i chwilę smaż. Gotowe nadzienie pozostaw do ostygnięcia. 2Farszem napełnij papryki. Ułóż je w rondlu. Zalej wodą do połowy wysokości strączków. Przykryj i gotuj około 1 godzinę na wolnym ogniu. Resztę masła stop, oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Rozprowadź 1/2 szklanki wywaru z papryki. Po zdjęciu z ognia podpraw żółtkiem. Przed podaniem papryki polej przygotowanym sosem. 1 porcja: 218 kcal