Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
1Paprykę oczyść, zetnij im końce. Ryż wsyp na posolony wrzątek, odcedź po 7-8 minutach gotowania. Posiekaną cebulę podsmaż na 10 dag masła. Kiedy się lekko zrumieni, dodaj odcedzony ryż, startą marchewkę i drobno pokrojone pomidory. Przypraw solą, dosyp posiekaną natkę i chwilę smaż. Gotowe nadzienie pozostaw do ostygnięcia. 2Farszem napełnij papryki. Ułóż je w rondlu. Zalej wodą do połowy wysokości strączków. Przykryj i gotuj około 1 godzinę na wolnym ogniu. Resztę masła stop, oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Rozprowadź 1/2 szklanki wywaru z papryki. Po zdjęciu z ognia podpraw żółtkiem. Przed podaniem papryki polej przygotowanym sosem. 1 porcja: 218 kcal