Przekąski Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
1Paprykę oczyść, zetnij im końce. Ryż wsyp na posolony wrzątek, odcedź po 7-8 minutach gotowania. Posiekaną cebulę podsmaż na 10 dag masła. Kiedy się lekko zrumieni, dodaj odcedzony ryż, startą marchewkę i drobno pokrojone pomidory. Przypraw solą, dosyp posiekaną natkę i chwilę smaż. Gotowe nadzienie pozostaw do ostygnięcia. 2Farszem napełnij papryki. Ułóż je w rondlu. Zalej wodą do połowy wysokości strączków. Przykryj i gotuj około 1 godzinę na wolnym ogniu. Resztę masła stop, oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Rozprowadź 1/2 szklanki wywaru z papryki. Po zdjęciu z ognia podpraw żółtkiem. Przed podaniem papryki polej przygotowanym sosem. 1 porcja: 218 kcal
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

akjas 05 czerwca 2008Zgłoś do usunięcia
to nie jest marnowanie gazu! danie jest super, ja faszeruję wszystkim co aktualnie mam, jeszcze tylko nie robiłam z rybą, ale przeróżne mięsa, warzywa już były, życzę smacznego0 Kto głosował? | Odpowiedz