Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Składniki
Jajka zalewamy zimna wodą i gotujemy na twardo czyli od momentu zagotowania się wody 10minut. Po ugotowaniu obieramy i zostawiamy aby wystygły. W tym czasie odsączamy tuńczyka i dodajemy do niego pokrojoną drobno cebulkę i ogórka kiszonego. Zimne jajka przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka i dodajemy do tuńczyka. Przyprawiamy pieprzem i curry, dorzucamy majonez i ucieramy na gładką masę widelcem. Wypełniamy miejsce po żółtku masą. Można posypać szczypiorkiem.