Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1564

Dodano:

Odsłon: 15566

Smaczne:-)

Składniki

  • Jajka 6szt
  • Tuńczyk w sosie własnym 1puszka
  • Cebula 1 mała
  • Ogórek kiszony 1średni
  • Curry, pieprz
  • Majonez 1,5łyżki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka zalewamy zimna wodą i gotujemy na twardo czyli od momentu zagotowania się wody 10minut. Po ugotowaniu obieramy i zostawiamy aby wystygły.
    W tym czasie odsączamy tuńczyka i dodajemy do niego pokrojoną drobno cebulkę i ogórka kiszonego.
    Zimne jajka przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka i dodajemy do tuńczyka. Przyprawiamy pieprzem i curry, dorzucamy majonez i ucieramy na gładką masę widelcem. Wypełniamy miejsce po żółtku masą. Można posypać szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 stycznia 2014 Ja też bym przynajmniej jedno "podwędziła", ale obawiam się że już nie ma. Nic to, zrobię sobie takie sama:)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 30 stycznia 2014 potwierdzam słowa Bożenki !! :) pycha i pięknie podane :)cichaczem "podwędzam" dwa :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 stycznia 2014 zawsze na czasie,na każdą okazję,u Ciebie bardzo ładnie podane

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń