Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajka na pewno zachwycą każdego. Nie tylko pięknie wyglądają, ale również pysznie smakują.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54319
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 585
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5726
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54319
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 585
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5726
 
         
         
                Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i odkroić 1/3 od dołu. Delikatnie wyjąc żółtka.
Zaparzyć mocną herbatę. Do esencji włożyć odcięte białka i gotować na małym ogniu 10 min.
Żółtka, chrzan, cukier i śmietanę utrzeć na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem
Masą chrzanową wypełnić jajka zostawiając trochę do wypełnienia kapeluszy (ciemnych części ).
Formujemy grzybki. Jajka ustawić farszem do dołu. Do ciemnych części nakładać niewielką ilość farszu i nałożyć na białą część lekko dociskając. Jajka można faszerować nie tylko chrzanem , także szynką, pieczarkami, rzodkiewką co kto lubi. Życzę smacznego :)