Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i na każdą okazję
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1837
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1837
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy. Oddzielamy ogonki od kapeluszy. Musimy uważać by nie uszkodzić tych ostatnich.
Na chwilę pieczarki przekładamy do miski zalanej wodą z sokiem z cytryny, wówczas grzyby zachowają swój naturalny kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku
Ogonki grzybków bardzo drobno kroimy, To samo robimy z cebulką, Przekładamy do miski. Dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do masy dodajemy tartą bułkę – tyle aby masa z grzybów nam się wiązała. Farsz nakładamy do kapeluszy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.