Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 236

Proste, pyszne i na każdą okazję

Składniki

  • 1/2 kg dużych pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 surowe jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • Tarta bułka
  • Sok z cytryny
  • Tłuszcz do smażenia lub beztłuszczowa patelnia - jak kto woli
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane pieczarki

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy, myjemy. Oddzielamy ogonki od kapeluszy. Musimy uważać by nie uszkodzić tych ostatnich.

  2. Na chwilę pieczarki przekładamy do miski zalanej wodą z sokiem z cytryny, wówczas grzyby zachowają swój naturalny kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku

  3. Ogonki grzybków bardzo drobno kroimy, To samo robimy z cebulką, Przekładamy do miski. Dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do masy dodajemy tartą bułkę – tyle aby masa z grzybów nam się wiązała. Farsz nakładamy do kapeluszy.

  4. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Madohora 06 lutego Dziękuję:) Ja uwielbiam w każdej odsłonie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 lutego Uwielbiam pieczarki w takiej postaci :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń