Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i na każdą okazję
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1807
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14430
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1807
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14430
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19526
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy. Oddzielamy ogonki od kapeluszy. Musimy uważać by nie uszkodzić tych ostatnich.
Na chwilę pieczarki przekładamy do miski zalanej wodą z sokiem z cytryny, wówczas grzyby zachowają swój naturalny kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku
Ogonki grzybków bardzo drobno kroimy, To samo robimy z cebulką, Przekładamy do miski. Dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do masy dodajemy tartą bułkę – tyle aby masa z grzybów nam się wiązała. Farsz nakładamy do kapeluszy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.