Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 149
Dodano: 04.02.2020
Odsłon: 445
> 6 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Pieczarki obieramy, myjemy. Oddzielamy ogonki od kapeluszy. Musimy uważać by nie uszkodzić tych ostatnich.
Na chwilę pieczarki przekładamy do miski zalanej wodą z sokiem z cytryny, wówczas grzyby zachowają swój naturalny kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku
Ogonki grzybków bardzo drobno kroimy, To samo robimy z cebulką, Przekładamy do miski. Dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do masy dodajemy tartą bułkę – tyle aby masa z grzybów nam się wiązała. Farsz nakładamy do kapeluszy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Madohora 06 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Dziękuję:) Ja uwielbiam w każdej odsłonie0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 05 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam pieczarki w takiej postaci :)0 Kto głosował? | Odpowiedz