Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i na każdą okazję
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8437
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 518
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8437
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 518
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy. Oddzielamy ogonki od kapeluszy. Musimy uważać by nie uszkodzić tych ostatnich.
Na chwilę pieczarki przekładamy do miski zalanej wodą z sokiem z cytryny, wówczas grzyby zachowają swój naturalny kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku
Ogonki grzybków bardzo drobno kroimy, To samo robimy z cebulką, Przekładamy do miski. Dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do masy dodajemy tartą bułkę – tyle aby masa z grzybów nam się wiązała. Farsz nakładamy do kapeluszy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.