Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i na każdą okazję
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117784
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3068
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117784
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8257
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3068
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1948
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1459
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy. Oddzielamy ogonki od kapeluszy. Musimy uważać by nie uszkodzić tych ostatnich.
Na chwilę pieczarki przekładamy do miski zalanej wodą z sokiem z cytryny, wówczas grzyby zachowają swój naturalny kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku
Ogonki grzybków bardzo drobno kroimy, To samo robimy z cebulką, Przekładamy do miski. Dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do masy dodajemy tartą bułkę – tyle aby masa z grzybów nam się wiązała. Farsz nakładamy do kapeluszy.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.