Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pieczarki z niespodzianką.
Piekarnik nagrzewamy do 175 C. Pieczarki oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nóżki odkrawamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy następnie razem z czosnkiem na łyżce oliwy z oliwek. Odstawiamy do wystygnięcia na osobny talerzyk.
Kroimy boczek w kostkę. Wybieramy tylko chude kawałki,a tłuszcz odkrawamy. Podsmażamy na złoty kolor i odsączamy z tłuszczu.
Połowę bułki tartej, połowę porcji ziół włoskich,1 łyżkę parmezanu i kilka kawałków boczku odkładamy na osobny talerzyk. W miseczce mieszamy kremowy serek,resztę bułki tartej, zioła włoskie, podsmażone nóżki pieczarek, kawałki boczku, parmezan i paprykę w proszku (lub suszone płatki papryki). Mieszankę doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki faszerujemy powstałą masą. Wcześniej odłożoną bułkę tartą, parmezan, zioła i boczek mieszamy. Posypujemy tymi składnikami wierzch nafaszerowanych pieczarek.
Układamy wszystkie pieczarki na wyłożonej folią aluminiową blasze i pieczemy ok. 20 minut lub do momentu aż wierzch pieczarek jest upieczony na złoto.
Pierwszy raz jajka faszerowane pieczarkami jadłam jeszcze w dzieciństwie. Wów...
Odsłon: 228
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30390
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 80
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 87
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 185
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30390
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 80
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 87
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 185
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 175 C. Pieczarki oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nóżki odkrawamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy następnie razem z czosnkiem na łyżce oliwy z oliwek. Odstawiamy do wystygnięcia na osobny talerzyk.
Kroimy boczek w kostkę. Wybieramy tylko chude kawałki,a tłuszcz odkrawamy. Podsmażamy na złoty kolor i odsączamy z tłuszczu.
Połowę bułki tartej, połowę porcji ziół włoskich,1 łyżkę parmezanu i kilka kawałków boczku odkładamy na osobny talerzyk. W miseczce mieszamy kremowy serek,resztę bułki tartej, zioła włoskie, podsmażone nóżki pieczarek, kawałki boczku, parmezan i paprykę w proszku (lub suszone płatki papryki). Mieszankę doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki faszerujemy powstałą masą. Wcześniej odłożoną bułkę tartą, parmezan, zioła i boczek mieszamy. Posypujemy tymi składnikami wierzch nafaszerowanych pieczarek.
Układamy wszystkie pieczarki na wyłożonej folią aluminiową blasze i pieczemy ok. 20 minut lub do momentu aż wierzch pieczarek jest upieczony na złoto.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przekąski
Chipsy z jarmużu
Przekąski
Mini pizze z cukinii
Przekąski
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 58
Chipsy z jarmużu
Przynajmniej te chipsy są zdrowe.
Odsłon: 53