Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pieczarki z niespodzianką.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 175 C. Pieczarki oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nóżki odkrawamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy następnie razem z czosnkiem na łyżce oliwy z oliwek. Odstawiamy do wystygnięcia na osobny talerzyk.
Kroimy boczek w kostkę. Wybieramy tylko chude kawałki,a tłuszcz odkrawamy. Podsmażamy na złoty kolor i odsączamy z tłuszczu.
Połowę bułki tartej, połowę porcji ziół włoskich,1 łyżkę parmezanu i kilka kawałków boczku odkładamy na osobny talerzyk. W miseczce mieszamy kremowy serek,resztę bułki tartej, zioła włoskie, podsmażone nóżki pieczarek, kawałki boczku, parmezan i paprykę w proszku (lub suszone płatki papryki). Mieszankę doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki faszerujemy powstałą masą. Wcześniej odłożoną bułkę tartą, parmezan, zioła i boczek mieszamy. Posypujemy tymi składnikami wierzch nafaszerowanych pieczarek.
Układamy wszystkie pieczarki na wyłożonej folią aluminiową blasze i pieczemy ok. 20 minut lub do momentu aż wierzch pieczarek jest upieczony na złoto.