Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pieczarki zapieczone w piekarniku to pyszna przekąska. Tym razem postanowiłam napełnić kapelusze pieczarek mielonym mięsem z dodatkami. Pyszne danie!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5922
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8314
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5699
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5922
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8314
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5699
Składniki
Pieczarki obieramy i usuwamy nóżki.
Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim pieczarki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, po czym blachę wyjmujemy, nieco studzimy i z pieczarek wylewamy zgromadzony płyn
W czasie, gdy pieczarki się pieką przygotowujemy farsz: na oleju podsmażamy chwilę drobno posiekany czosnek i dodajemy zmielone mięso. Solimy i smażymy aż do odparowania płynu spod mięsa
Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojoną papryczkę oraz czerwoną cebulę
Na koniec dodajemy kilka łyżek passaty, tyle, aby mięso nadal pozostawało zwarte. Doprawiamy pieprzem.
Przygotowany farsz nieco studzimy, a potem dodajemy do niego garść startej mozzarelli i mieszamy
Do pieczarek nakładamy farsz z lekką kopką, a na wierzch każdej wypełnionej pieczarki kładziemy kilka wiórków sera
Zapiekamy w 180 stopniach przez ok 20 minut
Podajemy posypane zieleniną