Przekąski Przepis na:
Faszerowane pomidory

Składniki
- Pomidor 6 szt
- Papryka czerwona 1 szt
- Ogórek szklarniowy 1 szt
- 15 dag kiełbasy wiejskiej
- Ser żółty 10 dag
- Składniki na sos:
- oliwa 2 łyżki
- ocet 1 łyżka
- sól i pieprz do smaku
- kminek mielony do smaku
- cukier do smaku
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Paprykę oczyścić, ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę razem z żółtym serem i kiełbasą. Wszystkie składniki połączyć z sosem sporządzonym z podanych składników. Pomidory umyć, ściąć czapki, wydrążyć nasiona i napełnić przygotowanym farszem. Podawać na liściach sałaty.
Komentarze do przepisu (0)