Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pomidory to propozycja, która idealnie sprawdzi się na śniadanie. Jest łatwa i szybka do przygotowania. Serek, który wybierzesz, może być zwykły śmietankowy, ze szczypiorkiem lub innymi dodatkami. Warzywa do faszerowania najlepiej wybierać średniej wielkości, aby było je łatwiej wypełnić i wygodniej usunąć miąższ.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 696
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 393
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 110
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 55
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 696
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 393
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 110
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 55
Składniki
Pomidory starannie umyj i przetrzyj papierem ręcznikowym tak, aby były odpowiednio osuszone. Należy odciąć ich górne części. Pamiętaj o tym, aby ich nie wyrzucać. Weź łyżeczkę i wydrąż cały miąższ ze środków pomidorów.
Serek śmietankowy połącz z przygotowanymi ziołami - oregano, szczypiorek i tymianek. Nie zapomnij, aby całość doprawić solą. Część ziół przyda Ci się na sam koniec do ozdoby.
Wcześniej przygotowane pomidory ponadziewaj serkiem z ziołami. Na koniec nałóż na nie górne części, które zostały odcięte w początkowym etapie.
Całość dla ozdoby możesz posypać pozostałymi ziołami. Serek możesz mieszać z dowolnymi ulubionymi dodatkami. Pomidory zawsze wybieraj świeże i pachnące. Przygotowane pomidorki najlepiej spożyć świeże od razu po ich przygotowaniu.