Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno były pomidory po prowansalsku. Dzisiaj wersja włoska - z tartą bułką i serem. Równie dobra, ale zdecydowanie mniej kaloryczna. Idealna przystawka przed obiadem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7578
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2640
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7578
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2640
Składniki
Umyj pomidory, usuń szypułki, przekrój na połówki i wydrąż łyżką miąższ. Odłóż na sito do odsączenia. Czosnek rozgnieć i posiekaj drobno, wymieszaj z tartą bułką i 5 łyżkami oliwy. Dodaj drobno posiekaną dymkę. Dopraw do smaku.
Połówki pomidorów napełnij farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj łyżką oliwy, włóż nafaszerowane pomidory, posyp startym parmezanem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni - termoobieg. Zapiekaj ok. pół godziny.