Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno były pomidory po prowansalsku. Dzisiaj wersja włoska - z tartą bułką i serem. Równie dobra, ale zdecydowanie mniej kaloryczna. Idealna przystawka przed obiadem.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68038
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1959
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68038
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1959
Składniki
Umyj pomidory, usuń szypułki, przekrój na połówki i wydrąż łyżką miąższ. Odłóż na sito do odsączenia. Czosnek rozgnieć i posiekaj drobno, wymieszaj z tartą bułką i 5 łyżkami oliwy. Dodaj drobno posiekaną dymkę. Dopraw do smaku.
Połówki pomidorów napełnij farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj łyżką oliwy, włóż nafaszerowane pomidory, posyp startym parmezanem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni - termoobieg. Zapiekaj ok. pół godziny.