Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno były pomidory po prowansalsku. Dzisiaj wersja włoska - z tartą bułką i serem. Równie dobra, ale zdecydowanie mniej kaloryczna. Idealna przystawka przed obiadem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23421
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 176
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 363
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 528
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23421
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 176
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 363
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 528
Składniki
Umyj pomidory, usuń szypułki, przekrój na połówki i wydrąż łyżką miąższ. Odłóż na sito do odsączenia. Czosnek rozgnieć i posiekaj drobno, wymieszaj z tartą bułką i 5 łyżkami oliwy. Dodaj drobno posiekaną dymkę. Dopraw do smaku.
Połówki pomidorów napełnij farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj łyżką oliwy, włóż nafaszerowane pomidory, posyp startym parmezanem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni - termoobieg. Zapiekaj ok. pół godziny.