Szybka i smaczna przekąska na imprezę.
Faszerowany zielony ogórek
Składniki
- Ogórek szklarniowy 4 szt
- Ser biały chudy 30 dag
- Szczypiorek 1 pęczek
- Rzodkiewka 1 pęczek
- Sos czosnkowy 1/3 szklanki
- Sól i pieprz do smaku
- Ser żółty twardy 15 dag
- Szczypta papryki mielonej ostrej
- 2 łyżki śmietany 18%
- papryka mielona wędzona do posypki
Składniki
- Ogórek szklarniowy 4 szt
- Ser biały chudy 30 dag
- Szczypiorek 1 pęczek
- Rzodkiewka 1 pęczek
- Sos czosnkowy 1/3 szklanki
- Sól i pieprz do smaku
- Ser żółty twardy 15 dag
- Szczypta papryki mielonej ostrej
- 2 łyżki śmietany 18%
- papryka mielona wędzona do posypki

Etapy przygotowania
Ogórka obrać tak aby została zielona skórka i pokroić na 3-4 centymetrowe krążki. Wydrąży miąższ tak aby zostało w każdym kawałku denko. Ser pokroić w kostkę. Ser włożyć do miski, dodać sos tatarski, śmietanę, przyprawić do smaku solą, papryka mieloną i pieprzem. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Następnie dodać posiekany szczypiorek, startą rzodkiewkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Gotowy ser nałożyć do przygotowanych ogórków i ozdobić według uznania, schłodzić w lodówce i podawać. SMACZNEGO.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4862

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 430
Ostatnio komentowane przepisy
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4862

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 430



Składniki
- Ogórek szklarniowy 4 szt
- Ser biały chudy 30 dag
- Szczypiorek 1 pęczek
- Rzodkiewka 1 pęczek
- Sos czosnkowy 1/3 szklanki
- Sól i pieprz do smaku
- Ser żółty twardy 15 dag
- Szczypta papryki mielonej ostrej
- 2 łyżki śmietany 18%
- papryka mielona wędzona do posypki
Ogórka obrać tak aby została zielona skórka i pokroić na 3-4 centymetrowe krążki. Wydrąży miąższ tak aby zostało w każdym kawałku denko. Ser pokroić w kostkę. Ser włożyć do miski, dodać sos tatarski, śmietanę, przyprawić do smaku solą, papryka mieloną i pieprzem. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Następnie dodać posiekany szczypiorek, startą rzodkiewkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Gotowy ser nałożyć do przygotowanych ogórków i ozdobić według uznania, schłodzić w lodówce i podawać. SMACZNEGO.
pyszotka:)
Świetna przekąska 👌będzie ładnie prezentować się na stole 👌