Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na różnych imprezach urodzinowych, filecik z kurczaka panierowany, smażony, a następnie włożony do zalewy octowej. Polecam
garnek, miska, talerze do panierki, widelec, nóż, patelnia, szklanka,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4136
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1097
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4136
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1097
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć. Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami włożyć fileciki i zostawić na 15 minut. Tartą bułkę wymieszać z mąką. Filety wyjmować z jajek, panierować w tartej bułce, smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Upieczone fileciki włożyć do zalewy. Za 2 -3 dni fileciki gotowe do spożycia. Oto przepis na zalewę: Wodę zagotować, dodać ocet i wszystkie przyprawy oraz obraną i pokrojoną cebule. Przestudzoną zalewą zalać fileciki (w razie konieczności składniki podwoić ).
Filecik gotowy do podania.