Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na różnych imprezach urodzinowych, filecik z kurczaka panierowany, smażony, a następnie włożony do zalewy octowej. Polecam
garnek, miska, talerze do panierki, widelec, nóż, patelnia, szklanka,
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć. Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami włożyć fileciki i zostawić na 15 minut. Tartą bułkę wymieszać z mąką. Filety wyjmować z jajek, panierować w tartej bułce, smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Upieczone fileciki włożyć do zalewy. Za 2 -3 dni fileciki gotowe do spożycia. Oto przepis na zalewę: Wodę zagotować, dodać ocet i wszystkie przyprawy oraz obraną i pokrojoną cebule. Przestudzoną zalewą zalać fileciki (w razie konieczności składniki podwoić ).
Filecik gotowy do podania.