Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kawałki śledzia zrobione w sosie pomidorowym na wzór z kuchni kaszubskiej. Gotowe śledzie przechowujemy w słoikach. W kaszubskim przepisie są dodawane rodzynki i goździki, w poniższym przepisie nie ma tych składników.
miska do wymoczenia filetów, słoiczki, nóż
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 452
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 594
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 452
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 594
Składniki
Filety śledzia moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godziny. Wymoczone filety kroimy w kawałki. Podczas moczenia się śledzi przygotowujemy sos pomidorowy. W małym garnczku rozgrzewamy olej i do gorącego oleju dodajemy pokrojone w pół plastry cebule. Cebule musimy ładnie zeszklić, podczas duszenia cebuli dodajemy wodę. Do zeszklonej cebuli dodajemy cukier, chwilę dusimy cały czas mieszając. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę, ketchup i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i całość chwilę dusimy. Gotowy sos studzimy. Kawałki fileta układamy w słoiczkach na przemian z sosem pomidorowym. Słoiczki zakręcamy i wstawiamy do lodówki na kilka dni żeby się dobrze zmacerowały. Smacznego !!!