Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5599
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5599
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Czasami mamy ochotę na burgery, ale te z fastfoodu nie zawierają prawie warzyw, są mocno odgrzewane i czuć je fryturą, a bułki są słodkie. Proponuje własne kanapki na kolację. Wymieszałam majonez z musztardą i keczupem, dodałam sól i pieprz, przeciśnięty czosnek i pokrojoną nać pietruszki i koperek. Gotowe! Filety rozmroziłam, posoliłam i opanierowałam w mące, rozkłóconym jaju i tartej bułce. Usmażyłam na rumiano. Jako warzyw użyłam sałaty lodowej, pikli z cukinii: https://smaker.pl/przepis-cukinia-kanapkowa-z-kurkuma,165336,fafiatko.html Można też użyć plastrów kiszonego lub konserwowego ogórka. Jeszcze cebula i pomidor.
Przecięte wzdłuż bułki wstawiłam na chwilę do nagrzanego piekarnika. Bułki i każdą warstwę lekko smarowałam sosem aby warstwy się trzymały. Smacznego :)