Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Składniki
Czasami mamy ochotę na burgery, ale te z fastfoodu nie zawierają prawie warzyw, są mocno odgrzewane i czuć je fryturą, a bułki są słodkie. Proponuje własne kanapki na kolację. Wymieszałam majonez z musztardą i keczupem, dodałam sól i pieprz, przeciśnięty czosnek i pokrojoną nać pietruszki i koperek. Gotowe! Filety rozmroziłam, posoliłam i opanierowałam w mące, rozkłóconym jaju i tartej bułce. Usmażyłam na rumiano. Jako warzyw użyłam sałaty lodowej, pikli z cukinii: https://smaker.pl/przepis-cukinia-kanapkowa-z-kurkuma,165336,fafiatko.html Można też użyć plastrów kiszonego lub konserwowego ogórka. Jeszcze cebula i pomidor.
Przecięte wzdłuż bułki wstawiłam na chwilę do nagrzanego piekarnika. Bułki i każdą warstwę lekko smarowałam sosem aby warstwy się trzymały. Smacznego :)