Do góry

Przekąski Przepis na:

Fishburger

Fishburger

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 10608

Dodano:

Odsłon: 611

Domowa wersja z warzywami.

Składniki

  • filet mrozony/ u mnie z morszczuka- 1 średni na osobę
  • bułki podłużne/ lub kawałek bagietki
  • Sałata lodowa
  • pikle- u mnie marynowana cukinia w plastrach/ moze byc ogorek
  • Cebula
  • Pomidor
  • Sos: majonez 2 łyżki
  • musztarda i keczup po 1 łyżce
  • Czosnek 1 ząbęk
  • sól i pieprz, pare liści naci i koperek
  • mąka, jajo i byłka tarta do panierowania ryby
  • olej do smażenia ryby
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czasami mamy ochotę na burgery, ale te z fastfoodu nie zawierają prawie warzyw, są mocno odgrzewane i czuć je fryturą, a bułki są słodkie.

    Proponuje własne kanapki na kolację.

    Wymieszałam majonez z musztardą i keczupem, dodałam sól i pieprz, przeciśnięty czosnek i pokrojoną nać pietruszki i koperek. Gotowe!

    Filety rozmroziłam, posoliłam i opanierowałam w mące, rozkłóconym jaju i tartej bułce. Usmażyłam na rumiano.

    Jako warzyw użyłam sałaty lodowej, pikli z cukinii:

    https://smaker.pl/przepis-cukinia-kanapkowa-z-kurkuma,165336,fafiatko.html

    Można też użyć plastrów kiszonego lub konserwowego ogórka.

    Jeszcze cebula i pomidor.

  2. Przecięte wzdłuż bułki wstawiłam na chwilę do nagrzanego piekarnika.

    Bułki i każdą warstwę lekko smarowałam sosem aby warstwy się trzymały.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń