Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Brokuł umyłem , odciąłem nóżkę i obrałem ze skórki. Resztę brokuła podzieliłem na mniejsze różyczki. Cebulę po obraniu pokroiłem na cząstki . W rondelku po zagotowaniu posolonej wody wrzuciłem pokrojoną nóżkę brokuła i cebulę.Gotowałem do miękkości nóżki , potem wrzuciłem na ok. 2 minuty brokułowe różyczki . Odcedziłem , odłożyłem 6 różyczek . Nóżkę i pozostałe różyczki brokuła oraz cebulę zmiksowałem ze śmietanką i jajkami. Przyprawiłem solą i pieprzem. Masę wlałem do żaroodpornych foremek , do każdej włożyłem różyczkę brokuła. Piekłem 20 minut w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni C.