Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Największą zaletą dania jest pyszny smak, szybkość przygotowania i to,że można komponować wg upodobań.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 69
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 69
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Składniki
Na blaszkę rozkładamy ciasto francuskie, smarujemy koncentratem wymieszanym z oregano i bazylią., na to rozkładamy salami (ja kupuję w biedronce takie ostre z papryczką pepperoni, jest bardziej wyraziste w smaku), paprykę pokrojoną w paski i ser feta w kostkę.
Posypujemy przyprawami (można je samemu skomponować) na to starty ser żółty i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok 20-25 min.