Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad typu "coś z niczego "
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8013
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 348
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3473
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 628
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8013
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 348
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3473
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 628
Składniki
Skrzydełka z kurczaka, po ugotowaniu w rosole, obieramy z kości i skóry.
Na patelni, rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, i czosnek. Dodajemy pomidory i pokrojoną paprykę. Dusimy. Dodajemy do smaku sól,pieprz, chilli, paprykę ostrą.
Dodajemy obrane mięsko. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto francuskie troszke rozwałkować, obcinamy dwa takie same prostokąty, na jednym kładziemy farsz tak aby zostawić 1cm wolnego brzegu, drugi prostokąt nacinamy na środku, przykrywamy pierwszy prostokąt i zlepiamy brzegi .
Tak przygotowany "pieróg" smarujemy jajkiem i wsadzamy do piekarnika na 15 min w 210 stopni celcjusza.
Z jednego ciasta wychodzą dwa takie pierogi, ale można robić wielkość i kształt dowolnie.
Przepis wziął mi się bo nie wiedziałam co zrobić z mięskiem z rosołu. Wyszło smacznie :)