Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad typu "coś z niczego "
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 85
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9334
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 976
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1137
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 85
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9334
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 976
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1137
Składniki
Skrzydełka z kurczaka, po ugotowaniu w rosole, obieramy z kości i skóry.
Na patelni, rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, i czosnek. Dodajemy pomidory i pokrojoną paprykę. Dusimy. Dodajemy do smaku sól,pieprz, chilli, paprykę ostrą.
Dodajemy obrane mięsko. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto francuskie troszke rozwałkować, obcinamy dwa takie same prostokąty, na jednym kładziemy farsz tak aby zostawić 1cm wolnego brzegu, drugi prostokąt nacinamy na środku, przykrywamy pierwszy prostokąt i zlepiamy brzegi .
Tak przygotowany "pieróg" smarujemy jajkiem i wsadzamy do piekarnika na 15 min w 210 stopni celcjusza.
Z jednego ciasta wychodzą dwa takie pierogi, ale można robić wielkość i kształt dowolnie.
Przepis wziął mi się bo nie wiedziałam co zrobić z mięskiem z rosołu. Wyszło smacznie :)