Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad typu "coś z niczego "
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13314
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2621
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3776
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13314
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2621
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3776
Składniki
Skrzydełka z kurczaka, po ugotowaniu w rosole, obieramy z kości i skóry.
Na patelni, rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, i czosnek. Dodajemy pomidory i pokrojoną paprykę. Dusimy. Dodajemy do smaku sól,pieprz, chilli, paprykę ostrą.
Dodajemy obrane mięsko. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto francuskie troszke rozwałkować, obcinamy dwa takie same prostokąty, na jednym kładziemy farsz tak aby zostawić 1cm wolnego brzegu, drugi prostokąt nacinamy na środku, przykrywamy pierwszy prostokąt i zlepiamy brzegi .
Tak przygotowany "pieróg" smarujemy jajkiem i wsadzamy do piekarnika na 15 min w 210 stopni celcjusza.
Z jednego ciasta wychodzą dwa takie pierogi, ale można robić wielkość i kształt dowolnie.
Przepis wziął mi się bo nie wiedziałam co zrobić z mięskiem z rosołu. Wyszło smacznie :)