Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie przekąski

Francuskie przekąski

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5189

Dodano:

Odsłon: 36948

Doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezkach!!

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka pomidorków koktajlowych + kilka oliwek
  • serek almette o dowolnym smaku ( ja użyłam z czosnkiem niedźwiedzim oraz z kolorowym pieprzem )
  • Dodatkowo: party mix - sałatka warzywna (użyłam jej ze wzgledu na maleńkie warzywa ;) + kilka plasterków dowolnej wędliny
  • Przyprawy: suszona bazylia, zioła prowansalskie, oregano
  • Białko do posmarowania ciasta
  • kilka gałązek świeżego koperku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroić na małe kawałki na to ułożyć pokrojone w grubsze plastry pomidorki koktajlowe oraz oliwki, posypać ziołami...

    Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 12-15min. w 170"

    ( mi z jednej porcji ciasta wyszło około 18-20 przekąsek)

    Na wystudzone ciasto nakładać szprycą bądź łyżeczką serek Almette.

  2. Całość udekorować mini warzywkami oraz zwiniętą w rulonik dowolną wędliną...

    Prosta a jakże efektowna przekąska!! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bslonik78 17 marca 2017 czy można upiec ciasto francuskie z pomidorkami i oliwkami dzień wcześniej a udekorować i podać dnia następnego?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 05 stycznia 2014 Na pewno pierwsze znikają i wcale sie nie dziwię :))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń