Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka łatwa aa smaczna przekaska ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Składniki
Ciasto rozwalkowac lekko.Mieso doprawic i wyrobic jak na kotlety mielone.Na rozwalkowane ciato nalozyc farsz miesny i zwinac (szersza strona) jak rolade.Kroic 1,5 cm plasterki .Nastepnie "slimaki" rozkladamy na papierze do pieczenia .
Piec 10 min w temp.220 stopni
Gotowe slimaczki polewamy sosem tzatzyki gotowym badz robionym samodzielnie ;)
SOS tzatzyki : jogurt naturalny 200 ml.,przyprawa tzatzyki ,ogorek swiezy,koperek,
Slimaczki smakuja zarowno na cieplo jak i na zimno ;))