Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka łatwa aa smaczna przekaska ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1108
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5655
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18127
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1108
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5655
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18127
Składniki
Ciasto rozwalkowac lekko.Mieso doprawic i wyrobic jak na kotlety mielone.Na rozwalkowane ciato nalozyc farsz miesny i zwinac (szersza strona) jak rolade.Kroic 1,5 cm plasterki .Nastepnie "slimaki" rozkladamy na papierze do pieczenia .
Piec 10 min w temp.220 stopni
Gotowe slimaczki polewamy sosem tzatzyki gotowym badz robionym samodzielnie ;)
SOS tzatzyki : jogurt naturalny 200 ml.,przyprawa tzatzyki ,ogorek swiezy,koperek,
Slimaczki smakuja zarowno na cieplo jak i na zimno ;))