Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty pomysł na podwieczorek.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5688
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5474
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5688
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5474
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy do temperatury pokojowej.
Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Szynkę lub wędlinę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kukurydzę. Serek rozdrabniamy i dodajemy do zawartości patelni. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Płat ciasta kroimy na kwadraty 8x8 cm. Krawędzie smarujemy rozkłóconym jajkiem. Na środek każdego kwadratu nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy w trójkąty.
Trójkąty układamy na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy pestkami słonecznika. Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 18 st.C.