Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty pomysł na podwieczorek.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85281
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2579
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10019
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4070
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7141
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85281
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2579
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10019
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4070
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7141
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy do temperatury pokojowej.
Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Szynkę lub wędlinę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kukurydzę. Serek rozdrabniamy i dodajemy do zawartości patelni. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Płat ciasta kroimy na kwadraty 8x8 cm. Krawędzie smarujemy rozkłóconym jajkiem. Na środek każdego kwadratu nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy w trójkąty.
Trójkąty układamy na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy pestkami słonecznika. Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 18 st.C.