Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do kawy. Jeden warunek, że te 3 składniki mam pod ręką a jakie to poniżej.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37430
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9217
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37430
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9217
Składniki
Tak wyglądają składniki + cukier puder do zrobienia lukru.
Myjemy i kroimy śliwki na ćwiartki
Ciasto francuskie prostujemy i wykładamy na papier do pieczenia.
Na ciasto wykładamy śliwki posypujemy cukrem i jak ktoś lubi cynamon ja nie to wkładamy ciasto do pieczenia. Pieczemy na 220 st C góra i dół przez 10 minut i przatrzymy jak rómieni się ciasto. Potem przykręcamy do 200 st C. Po około 20 -30 minutach powinno być OK.
Gdy ciasto jest już dobre to wyjmujemy i przygotowywujemy lukier z cukru pudru. Pędzelkiem smarujemy ciasto i czekamy do wystygnięcia. Tak to wygląda i teraz życzę smaczengo.